Productions σε σχολεία

Παρόλο το κυνηγητό εναντίον του graffiti στην Λάρισα και τους στενόμυαλους καθηγητές και διευθυντές σχολείων, ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που καταλαβαίνουν την αξία που μπορεί να έχει και την αισθητική αναβάθμιση που μπορεί να προσφέρει στην τόσο βαρετή πόλη και σε έναν χώρο που υποτίθεται πως οι μαθητές θέλουν να πηγαίνουν. Ας καταλάβουν οτι τα τεράστια και άσχημα κτίρια που λένε σχολεία, γίνονται όλο και πιο απωθητικά χάρις το απέραντο γκρίζο ή τις τελείως αποτυχημένες επιλογές τους.
Υπάρχουν μερικά σχολεία τα οποία και ξεχωρίζουν όμως, όπως το συγκρότημα σχολείων στην Ηπείρου, στο οποίο στεγάζεται το 4ο Γυμνάσιο/Λύκειο και ένα δημοτικό σχολείο. Είχαμε ξαναδεί μια εντυπωσιακή και μεγάλη δουλειά από TDK, ΑRFS και EDOM στο σχολείο αυτό, αλλά τώρα πλέον μπορούμε να δούμε οτι συνεχίζεται το κομμάτι και πλέον πρέπει να ξεπερνάει τα 50 μέτρα σε μήκος! Η παραγωγή που βλέπετε κάτω είναι από ARFS και πραγματικά εντυπωσιάζει το μέγεθος του, τα πολλά κι έντονα χρώματα. Το θέμα είναι παιδικό, αλλά ταιριάζει απόλυτα με τον χώρο και δείχνει και την καλλιτεχνική ευελιξία των writers. Μπράβο σε όσους συντελέσανε σ'αυτό το κομμάτι, σε όσους βοηθήσανε και σε όσους επιτρέψανε να γίνει αυτό το κομμάτι! Ένα κομμάτι της πόλης είναι πλέον πιο όμορφο!



Κομμάτια με παρόμοια θέματα βλέπουμε και σε ένα άλλο σχολείο, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, στην συνοικία του Προφήτη Ηλία (στο ίδιο σχολείο νομίζω υπάρχει και το κομμάτι σε αυτό το post). Το κομμάτι είναι από Joke και Faim, δεν ξέρω αν έχουν άδεια ή όχι, μάλλον έχουν, αλλά σίγουρα είναι μια πολύ καλή προσπάθεια. Καλή συνέχεια στα παιδιά κι ελπίζω να δούμε κι άλλα δικά τους κομμάτια!
(οι φωτογραφίες ήρθανε με email στο blog και η επεξεργασία είναι δική μου)

EXTRA

Ο Banksy μπαίνει και στον χώρο του κινηματογράφου πλέον! Η ταινία του λέγεται "Exit through the gift shop" κι αυτό είναι το trailer

2 σχόλια:

Θοδωρής Κλιάφας είπε...

Αγαπητέ Στοχαστή, την καλησπέρα μου. Το μπλογκ σου μου προσέφερε και προσφέρει πολλά ερεθίσματα για να ασχοληθώ με τη φωτογράφιση των γκράφιτι. Χαίρομαι ιδιαίτερα που επανέκαμψες και συνεχίζεις να καταγράφεις συστηματικά τα δρώμενα στη Λάρισα. Φιλικά, Θοδωρής

Στοχαστης είπε...

Καλησπέρα και σε σένα Θοδωρή, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, καλά κάνεις και ασχολείσαι. Ελπίζω να το αγαπήσεις και να δούμε υπέροχα πράγματα σύντομα!