Ενηλικίωση

To graffiti στην Λάρισα δεν είναι νέα υπόθεση. Πλέον όμως φτάνει σε ένα άλλο επίπεδο, σε μια ενηλικίωση που φαίνεται σε πολλά μέρη: στο μέγεθος των έργων, την πολυπλοκότητα, το πλήθος των ομάδων που βάφουν, τα μέρη που βάφονται (παρόλο το κυνήγι και τις απαγορεύσεις), την ποικιλία χρωμάτων και εταιριών που μπορούμε πλέον να βρούμε στην Λάρισα και στον κόσμο που σιγά σιγά το αποδέχονται και το απολαμβάνουν. Ακόμα και επίσημοι φορείς, όπως σχολεία, χρησιμοποιούν το graffiti ως το εικαστικό μέσο που είναι για να δώσουν χρώμα και ζωή στους ψυχοφθόρους γκρίζους τοίχους που ακόμα και στα σχολεία υπάρχουν. Παρακάτω είναι μερικά δείγματα του τελευταίου καιρού:
Στην Κωλλέτη έχουμε ένα απίστευτο έργο, roll up απο τον FIOGS που το τιμάει το roll up και αποδεικνύει πως μπορεί να κάνει μεγάλα και άψογα έργα.






το character στο κομμάτι του FIOGS



Και στο παρκινγκ δίπλα κομμάτι, νομιζω απο FIOGS επίσης αν και μπορεί να κάνω λάθος.
Τον τελευταίο καιρό είχαμε κι ένα τεράστιο πραγματικά έργο, το μεγαλύτερο σε μέγεθος που έγινε στην Λάρισα νομίζω. Έγινε στον τοίχο του 4ου Γυμνασίου απο την πλευρά της Ηπείρου και είναι η ολοκλήρωση του έργου που ξεκινήσανε οι FOD με τον Larna. Αυτή την φορά συνεργαστήκανε σ'αυτό το σύμπλεγμα απο characters και πολλά άλλα οι: FIOGS, TDK, Edom, ARFS, FEAS και EFLE. Πραγματικά μεγάλη προσπάθεια απο τα παιδιά, αξίζουν ένα μεγάλο respect!

Το έργο είναι τόσο μεγάλο και σε τέτοιο μέρος που ούτε ο ευρυγώνιος φακός μου δεν μπορούσε να το καλύψει! Αυτή είναι η αρχή του, δεξιά είναι το κομμάτι του τοίχου που είχε βαφτεί πριν και το έργο τελειώνει αρκετά πιο κάτω στην αριστερή πλευρά, λίγο πριν την είσοδο του κτιρίου!










Πέρα απο τα μεγάλα κομμάτια παραπάνω είχαμε έργα σε πολλά μέρη

όπως αυτό απο Spaek στο Φρούριο, κοντά στην πλατεία

ένα απίστευτο έργο απο LSD και Terror στην Κωλλέτη, με τρελό σχέδιο και καταπληκτικά χρώματα (δεν ξέρω ακριβώς ποιός έκανε το κομμάτι επάνω και δυστυχώς έχασα ακόμα ένα κομμάτι απο τους ίδιους, αριστερά απ'αυτό, sorry...)

Μεγάλο κομμάτι απο OURS σε τοίχο πολυκατοικίας στην Ιουστινιανού

Οι γκαραζόπορτες εξακολουθούν να κυριαρχούν στην προτιμήσεις στην περιοχή, η παραπάνω είναι μια σε μια πάροδο της Ιουστινιανού, απο τους RATS

Στον τοίχο του 1ου/35ου Δημοτικού Σχολείου απο την Ιουστινιανού είχαμε ένα κομμάτι με έντονα χρώματα απο το ISOM, πολύ καλό!


TSE στην Ασκληπιού, σε ένα παλιό σπίτι

Ένα κομμάτι σε ένα παλιό σπίτι στο Φρούριο, πάρα πολύ καλό σχέδιο, η υπογραφή είναι του LSD αλλά ενδεχομένως να υπάρχει συνεργασία. Ο,τι και να'ναι είναι πολύ καλό!

Κι ένα άψογο U.F.Octopus σε παλιό σπίτι στο Φρούριο επίσης

2 σχόλια:

313crew είπε...

ok ektimaei olh larisa pisteuw auto pou kaneis alla me to na mhn anebazeis amesa ta kommatia xaneis kapia pl kl ta opoia patiountai apo alla

Verf :Street Art είπε...

Megale poli kali douleia exeis kanei me to blog, makari na ginotan se ka8e eparxiaki poli kati tetoio !!
Prosopika apo tous larisinous pou gnorisa mesa apo ta kommatia tous pou exeis anevasei, mou arese poli o Fiogs me ta roll up tou kai fusika ta kommatia ton apaikton Amigos...
Ta xairetismata mou apo to Rethymno Kritis !!! Verf