Graffiti @ Larissa: 2009, part 2

Πολλά graffiti's τον τελευταίο καιρό στην Λάρισα είπαμε, γι'αυτό και το δεύτερο ποστ και μάλλον θα χρειαστεί και τρίτο τελικά!


Στο πολύ μικρό σπιτάκι στο Αλκαζάρ έχουμε συνεργασία Edom και Mela (έργα της μπορούμε να δούμε και στο Seven Spot της Νομαρχίας) και Seil.
Πολλά κι εντυπωσιακά έργα βλέπουμε αυτή την εποχή στην γέφυρα του Αλκαζάρ. Τώρα μάλιστα με την νέα πεζογέφυρα δημιουργείται περισσότερος χώρος για έργα!

Υπέροχο style, πολύ καλό κομμάτι, η υπογραφή λέει "Τσάκος για τους JSB" (αν δεν κάνω λάθος). Είναι κάτω απο την γέφυρα του Αλκαζάρ, απο την πλευρά του Αγ. Αχιλλείου

Πολύ καλός συνδυασμός character με tag και πολύ skill!









Υπέροχο κομμάτι απο OURS που πάντα εντυπωσιάζει με το προσωπικό του στυλ

Αρκετά στυλιζαρισμένο αλλά εντυπωσιακό και πολύ σταθερό κομμάτι.





Flap και Tokes στο ίδιο περίπου μέρος. Πολλά χρώματα, μεγάλο μέγεθος, πολύ ταλέντο.

TDK και JSB κάτω απο την γέφυρα Αλκαζάρ με συνδυασμό character και tag. Πάρα πολύ καλό!



Ένα πραγματικά υπέροχο κομμάτι απο TDK, Arfs και Feas στο μεγάλο σπιτάκι. Καταπλητικός συνδυασμός με φανταστικά characters ως συνήθως!

Edom στο μεγάλο σπιτάκι επίσης, με το γνώριμο style του αλλά με φανερή εξέλιξη που μας κάνει να του δίνουμε το απόλυτο respect στην Λάρισα!

Επίσης απίστευτα characters στο μικρό σπιτάκι απο TDK και Arfs. Σκοτεινά, ιδιαίτερα, έργα τέχνης.

Ακόμα ένα πολύ καλό κομμάτι απο TDK στο μικρό σπιτάκι. Μπορούμε να δούμε βίντεο απο την δημιουργία του στο Present Yourself, μια φιλόδοξη και πολύ θετική προσπάθεια που ξεκινάει στην Λάρισα. Δείτε το βίντεο και την συνέντευξη εδώ

Σε έναν τοίχο κοντά στα Ταμπάκικα βλέπουμε την συνεργασία Edom και Serman. Πολύ καλό!

Fiog σε σιδεριά καταστήματος στο κέντρο της Λάρισας, στον πεζόδρομο της Ασκληπιού!
Κι επειδή δημιουργήθηκε ένα θέμα στα σχόλια του προηγούμενου ποστ, να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα:
Το blog ξεκίνησε με δικιά μου πρωτοβουλία για την αγάπη μου για την τέχνη και το graffiti. Έχει να κάνει με το δικό μου γούστο και την δικιά μου θέληση να προβάλλω όχι μόνο τα καλύτερα έργα αλλά και τα πιο θαρραλέα και τις νέες δουλειές παιδιών που ξεκινάνε τώρα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να ανεβάσω όλα τα κομμάτια που γίνονται στην Λάρισα. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον χώρο, χώρος υπάρχει και τζάμπα. Αλλά εγώ δεν θέλω, δεν είναι αυτός ο σκοπός του blog. Πάντα θα υπάρχει μια επιλογή και κάποια κομμάτια θα κόβονται. Πολύ πιθανόν να μπούνε σε κάποιο φάκελο όλα αυτά και να προβληθούν στο μέλλον, θα δείξει. Κατα τ'άλλα, κομμάτια δεν κατεαβαίνουν απο την στιγμή που αναρτώνται. Ο δημιουργός του καθενός μπορεί να μου πει φυσικά πως διαφωνεί με το όλο σκεπτικό του blog και θα κατεβάσω τα έργα του. Αρκεί να ξέρω όμως πως είναι αυτός όντως, δεν είμαι χαζός να πιστέψω τον κάθε ανώνυμο που θέλει να δυσφημίσει κάποιον άλλο ή κάποιο crew, ξεκολλήστε.
Αν έχετε κομμάτια ή αν θέλετε να υποδείξετε ποιός έχει κάνει κάποιο κομμάτι ή να διορθώσετε κάποιο όνομα, στείλτε μου email, στα σχόλια δημιουργείται χάος και δεν βγαίνει άκρη. Όταν κάνετε ένα κομμάτι, μπορείτε να μου στείλετε ένα email και θα πάω σύντομα να το βγάλω. Αν το φωτογραφίσετε εσείς, φροντίστε η φωτογραφία να μην είναι απο κινητό, να μην είναι θολή και να μην είναι στραβή. Δεν εγγυώμαι πως θα χρησιμοποιήσω καμιά φωτογραφία που θα στείλετε, αν όμως δεν προλάβω να βγάλω εγώ, θα χρησιμοποιήσω την δικιά σας.
Όσον αφορά τώρα τον ανταγωνισμό. Σε μερικές περιπτώσεις κάνει καλό, βοηθάει να βελτιωθεί κανείς. Ωστόσο, όταν υπάρχουν κομπλεξικά άτομα που δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο απο τον εαυτούλη τους, δεν αγαπάνε το graffiti και θέλουν να επιβληθούν με πλάγια μέσα, τότε ξεκινάει ένας "πόλεμος" απο τον οποίο δεν κερδίζει κανείς. Δόξω τω θεώ, υπάρχουν πολλοί τοίχοι στην Λάρισα, όπως και χώροι για bomb. Δεν υπάρχει πραγματικά λόγος να τσακώνεστε. Σεβαστείτε ο ένας την δουλειά του άλλου, τα λεφτά που έδωσε για σπρέυ, την ώρα που αφιέρωσε. Αφήστε τα έργα χωρίς να τα πατήσετε για ένα χρονικό διάστημα, πχ 10 μέρες.
Καλή συνέχεια λοιπόν παιδιά, ελπίζω να δούμε καλά έργα τώρα το καλοκαίρι και το graffiti στην Λάρισα να συνεχίζει να εξελίσσεται!

19 σχόλια:

Acolt είπε...

poly swsto se vriskw file

Ανώνυμος είπε...

nc file apla t komati dn einai apo TDK K ARFS
EINAI MARAGOGI APO ARFS K JSB

Ανώνυμος είπε...

k t 2o komati p leei HIP-Hop e ekane ena paidi m dn asxolite m tn graffiti apla t arese k t ekane dn exei tag k ekane afierosi stous JSB epidi tous gnorise apo konta t leme cya

Sion Jsb είπε...

ela epidi eftiaksa k egw k eimai o real sion 1on 8elw n bgalis t WAC t kafe m portokali
2o t 2o komati t mple p leei HIP-HOP
leei tsakos gia tous JSB
3o dn einai tdk k arfs einai ARFS K JSB paragogi

Στοχαστης είπε...

Καλά ρε, με δουλεύετε; δεν ξέρετε να διαβάζετε; αυτό δεν το διαβάσατε: "Αν έχετε κομμάτια ή αν θέλετε να υποδείξετε ποιός έχει κάνει κάποιο κομμάτι ή να διορθώσετε κάποιο όνομα, στείλτε μου email, στα σχόλια δημιουργείται χάος και δεν βγαίνει άκρη"

Οι διορθώσεις ωστόσο θα γίνουν, έτσι είναι το σωστό.
Sion Jsb είσαι ο τρίτος sion σε τέσσερις μέρες, το κομμάτι θα μείνει εκεί που είναι, δεν μπορώ να το ανεβοκατεβάζω όποτε εμφανίζεται κάποιος και λέει πως είναι κάποιος, ακόμα κι αν είναι όντως αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Se afta pou les gia sevasmo sth douleia kai ta spray exeis apolyto dikio kai kalo 8a htan na ton deixname oloi mas.

Ανώνυμος είπε...

Re file exeis dikio ok alla 10 meres kai pali einai mikro xroniko diasthma. Enas mhnas pisteyw pws 8a htan swsto...

ZEBO APO WTF είπε...

EGW KARFITSWSA TO SXOLIO GIA TON ANTAGONISMO EXEIS DIKIO GIA OSA LES ALLA DEN ENOOUSA OTI EXEIS DIMIOURGHSEI TO BLOG GIA TETOIOUS SKOPOUS KAPOIOI TO EKMETALEVONTAI OMWS KAI DEN EINAI KALO!!!!DEN ITHELA NA PAREKSIGITHOUME!!!!SORRY RE SIIIII!! AKOMA THA ITHELA NA SOU PW AN THELEIS NA FOTOGRAFHSEIS DYO ZEBO STON PEINIO KATW APO TIN GEFYRA TOU AGIOU AXILEIOU!!!!!AMATHELEIS VEVAIA!!! (APO TIN PISW MERIA!!!)

Στοχαστης είπε...

Όσον αφορά το θέμα του πόσο θα μείνει ένα graffiti σε έναν τοίχο, είναι μεγάλο θέμα. Εντάξει, ο δημιουργός του θέλει να μείνει εκεί και για πάντα αν γίνεται αλλά δεν γίνεται. Και ναι, δεν θα με πείραζε να μείνει κι ένα μήνα, μακάρι, απλά πρότεινα ένα διάστημα.

Zebo, ναι, το ξέρω, κάποιοι ενδεχομένως το εκμεταλεύονται οτι ανεβαίνουν έργα τους στο blog. Αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι, δεν μπορώ να βάλω μυαλό σε κάποιους ανώριμους, δεν μπορώ να νικήσω την βλακεία, κανείς δεν μπορεί. Το θέμα είναι να κάνει ο καθένας αυτό που θέλει, εγώ θα συνεχίσω το blog, ας συνεχίσουν και όσοι μπορούν το graffiti. Απο εκεί και πέρα, τα ψώνια και οι ατάλαντοι θα φανούν, δεν κρατάνε, θα δεις

313crew είπε...

gia kai apo emas stoxasth 8a simfwnisw kai egw se ola(t prototipo xaxaxa) epeidi uphr3e kai me emas ena 8ema kai eipan oti eimaste 4wnia kai kabalimenoi epeidh bafoume sthn kwlleti kai tetoia.. genika askoun kritikoi polla atoma epanw mas me apotelesma na xalaei h porwsh mas gia to graffiti alla kai h olh fash tou graffity stn polh tecpa emeis dn 8eloume tpt apla na tonisoume t oti mpenei kapoios sto blog dn shmenei oti prepei na 4wnizete gt oloi auto kanou

ZEBO apo WTF είπε...

stoxast kala auta pou alla kapoioi pswnizontai kai epeidh mpikan sto blog patane tous tous allous meta gia auto to logo den kseroumai ti na kanoume giati to ksilo den einai o monos tropos alla den mporoume na tous patisoume pali den aksizei ton kopo kai den kataligei pouthena, emeis xanoume kai stin telikh exw akousei kai to xeirotero oti kapoioi arxizoun na vafoun gia na mpoun sto blog(eleossssssssss) auto pou thelw na pw einai oti den tha to kanoun kala kai stin telikh rixnoun to epipedo kai meta otan mas vlepoune na vafoume kai mas krazoun den ennow oti kserw toso kalo den eimai TDK alla ksereis oti exoume oi WTF kapoio epipedo kai den to perifanevomai eutixws pou yparxei auto to blog kai paraponiomaste re si(aaxxaxa)

ZEBO apo WTF είπε...

to grafiti den to vlepw ws fasi kai oxi ws moda to spray gia mena einai pinelo kai o toixos o kamvas oso perissoteri texniki exeis toso kalytera vafeis auto einai gia mena to grafiti!!!!stoxasti den tha ksanaasxolithw me auta ta themata tha vafw kai na pane oloi na gamithoune den exoume kai xrono kai leuta gia papargies tetoies gt to grafiti thelei leuta kai to ksereis, afou poloi taladouxoi grafitades den exoun leuta kai opoios diafwnei as mou to pei(etsi den einai???) loipon tha vafoume kai den mas endiaferei tpt taleme!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στοχαστης είπε...

Η Κωλέττη είναι προς στιγμήν το μόνο ελεύθερο και νόμιμο σημείο στην Λάρισα για βάψιμο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είσαι κάποιος για να βάψεις εκεί. Ο καθένας μπορεί να βάψει, αρκεί να μην πατήσει ένα πολύ πρόσφατο κομμάτι. Και δεν κατάλαβα, ποιός είναι αυτός που θα κρίνει πότε και ποιος μπορεί να βάφει στην κωλέττη, χρειάζονται εξετάσεις; αυτά είναι βλακείες.
Μην αφήνετε ΚΑΝΕΝΑΝ να σας χαλάει την καύλα για το graffiti. Καταρχάς και μόνο που υπάρχετε όλοι οι writers στην Λάρισα, σε μια πολύ συντηρητική πόλη, είναι θαύμα. Δεν χρειάζεται να ακούτε τον καθένα, κρίνετε ποιές γνώμες σας νοιάζουν και κρατήστε τες. Τώρα οι άλλοι ας λένε ο,τι θέλουν. Μην τους αφήνετε να σας επηρεάζουν, είναι σαν να σας επιβάλλονται, σαν να σας νικάνε έστω για λίγο. Δε λέει...
Προσωπικά δεν βάφω, δεν το έχω το ταλέντο, γι'αυτό και φωτογραφίζω. Η γνώμη μου όμως όταν σας πατάνε έργα είναι απλά να επιμένετε. Η βία δεν είναι λύση αν και κάποιοι την έχουν χρησιμοποιήσει. Δεν αξίζει, βάψτε κάπου αλλού. Πάρτε το έτσι: αν ήταν καλύτεροι αυτοί που σας πατάνε τα έργα σας επίτηδες, θα κάνανε δικά του έργα, δεν θα ασχολούτανε με εσάς. Δυστυχώς, όσο καλύτερος γίνεσαι, τόσο πιο πολλούς εχθρούς έχεις. Τώρα για το οικονομικό, ξέρω, είναι μεγάλο θέμα, αλλά δυστυχώς οι τιμές είναι αυτές που είναι. Παλέψτε το με κάπως λιγότερα χρώματα, οικονομία και άλλες πατέντες και όλα θα πάνε καλά. Επιμονή θέλει, ταλέντο υπάρχει.
Άντε και το Σάββατο όλοι στο Pantheon για graffiti!

Ανώνυμος είπε...

eimai o brawl....st prwto kommati m p exeis anevasei[kokkino, ligo wild m ble 8alassi 3D] mhpws 8 boruses n kaneis aspromavro k t apo pisw kommati?[p einai ligo skuro ble exei ligo portokali k roz marmelades...]epishs g afta p eipes peri sevasmu makari n skeftodusan oloi etc.

313crew είπε...

stoxasti 8elw na 3ereis oti ektimaw tn douleia sou kai dn eipa auto pou egra4an dn 3erw poioi dn 8elw na pw tpt apla as mn xrhsimopoioun t onoma mou gia tis dikes tous hli8iothtes
elpizw na katalabes t ennow

313crew είπε...

nerom

ZEBO APO WTF είπε...

stoxasti tha ilthela na se rwtisw an tha fotografiseis tis douleis twn paidiwn sto pantheon plaza(sto festival)????

Στοχαστης είπε...

Εννοείται και θα τα φωτογραφίσω φυσικά, δεν χάνονται!

Στοχαστης είπε...

ΚΑΘΕ σχόλιο που είναι υβριστικό ή την λέει σε κάποιον άλλον, είτε τον συμπαθώ είτε όχι, είτε αφορά άνθρωπο που συμπαθώ ή όχι, θα διαγράφετε αμέσως! Αν θέλετε να κράξετε κάποιον βρείτε άλλο τρόπο, μπείτε στο Hi5, MySpace, Twitter, Facebook, όπου θέλετε, όχι εδώ όμως!
Και τα graffiti που φωτογραφίζω έχουν να κάνουν με το προσωπικό μου γούστο, όχι την γνώμη που έχω για τους δημιουργούς τους, έχω ανεβάσει και κομμάτια από άτομα που δεν γουστάρω καθόλου. Ξεκολλήστε με το κράξιμο, δεν πρόκειται να μείνει κανένα υβριστικό σχόλιο, δεν θα το διορθώνω καν, θα σβήνεται αμέσως!
Και προσπαθήστε να γράψτε στα ελληνικά ρε παιδιά, έλεος με τα greeklish πια...