Λίγο πριν την αλλαγή

Σχεδόν έξι μήνες μετά την τελευταία ανάρτηση απόψε ανεβαίνουν μερικά κομμάτια που γίνανε από το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Δεν είναι τα καλύτερα που γίνανε, μερικά δεν τα πρόλαβα δυστυχώς κι επειδή μαζευτήκανε, ανεβάζω τα 22 καλύτερα που έχω φωτογραφίσει και μου αρέσουν.
Το blog αλλάζει μορφή από αύριο, αλλάζει συχνότητα στις αναρτήσεις και μορφή των αναρτήσεων: θα ανεβαίνουν μεμονωμένα έργα ή το πολύ έως τρία έργα και θα γίνονται πιο συχνά οι ανανεώσεις. Δεξιά θα υπάρχει shoutbox ώστε να γράφετε πότε και που θα κανετε ένα κομμάτι για να το φωτογραφίσω. Θα προσπαθώ να πηγαίνω σε όλα, αλλά δεν υπόσχομαι οτι θα ανεβαίνουν όλα στο blog.
Τον τελευταίο καιρό πάντως στην Λάρισα, πολλοί έχουν μαλακιστεί άγρια. Το ότι έχετε ένα can στο χέρι δεν σημαίνει οτι μπορείτε να βάφετε όπου θέλετε και ό,τι θέλετε. Επίσης, ένας μαρκαδόρος δεν σας δίνει την άδεια να κάνετε άπειρα tags όπου σας την βαρέσει. Με αυτή την συμπεριφορά "καίτε" κάποια σημεία, όπως το πάρκινγκ στην Κωλέτη που ενώ τόσα χρόνια το βάφανε διάφοροι writers και crews, μόλις τώρα φτάσανε στο σημείο να το βάψουν οι ιδιοκτήτες και να απαγορεύσουν το graffiti. Επίσης, μ'αυτή την συμπεριφορά εντείνετε στον κόσμο την εντύπωση πως το graffiti είναι βανδαλισμός και όσοι βάφουν μερικά μαλακισμένα που απλά μπορούν και το κάνουν! Όταν αγοράζετε έναν μαρκαδόρο ή ένα can, σκεφτείτε οτι δεν είστε μόνοι σας, σκεφτείτε και τους υπόλοιπους και τι αντικτυπο έχει αυτό που κάνετε στους άλλους, τι εντύπωση δημιουργείτε. Ξεκολλήστε με τα άπειρα tags και δοκιμάστε να κάνετε κομμάτια. Τα πρώτα σας θα είναι μάλλον χάλια, αλλά έτσι πάει: ξεκινάς χάλια και βελτιώνεσαι. Όλοι οι μεγάλοι writers με τα τέλεια κομμάτια και τις συλλογές έχουν κάνει και άπειρες μαλακίες έργα. Εξασκηθείτε, ψάξτε στο ίντερνετ για κομμάτια κι έμπνευση, σχεδιάστε στο χαρτί, δουλέψτε το.
Τον τελευταίο καιρό πάντως δεν είδαμε και πολλά κομμάτια και τα περισσότερα δείχνανε βαρεμάρα και πως γίνανε για χαβαλέ. Δεν ξέρω γιατί δεν κάνουν κομμάτια μερικοί: ίσως βαρεθήκανε (κρίμα είναι), ίσως σιχαθήκανε την φάση (επίσης κρίμα). Το οικονομικό πάντως σίγουρα δεν είναι δικαιολογία: ένα can κοστίζει όσο ένας καφές ή ένα πακέτο τσιγάρα και με 2-3 cans μπορούν να γίνουν απίστευτα κομμάτια. Το ξέρω πως με το can στο χέρι μερικοί πουλάτε μούρη και κάνετε κι επίδειξη στις γκόμενες, αλλά απλά γελοιοποιήστε. Ξεκολλήστε, σεβαστείτε όσους το κάνουν επειδή το αγαπούν και μην πατάτε κομμάτια πριν περάσουν αρκετές μέρες. Τοίχοι υπάρχουν πολλοί, ευτυχώς. Αγαπήστε αυτό που κάνετε, μην το κάνετε επειδή είδατε μια ταινία και θέλετε να φαίνεστε γαμάτοι όπως αυτοί (δεν είστε και δεν είναι), κάντε το επειδή θέλετε, επειδή σας αρέσει και θέλετε να γίνετε καλύτεροι.
Και κάτι τελευταίο: μην γίνεστε βρωμιάρηδες! Μην αφήνετε ΠΟΤΕ τα cans εκεί που κάνετε κομμάτια. Το ίδιο ισχύει για τα γάντια, τσάντες και οτιδήποτε άλλο. Εκτός του ότι αποδεικνύεται πόσο βρωμιάρηδες είστε, δίνετε δικαίωμα στον καθένα να κακολογίσει τους writers της περιοχής, ρυπαίνετε τον χώρο και δίνετε το χειρότερο παράδειγμα. Τα cans είναι δοχεία υπο πίεση και τα γάντια και οι τσάντες είναι πλαστικά, κάτι το οποίο τα κάνει πρώτης τάξεως εύφλεκτες ύλες αν τυχόν προκύψει καμιά στραβή. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΤΑ! Υπάρχουν πολλοί κάδοι ανακύκλωσης, είναι ανακυκλώσιμα, ανακυκλώστε τα, έλεος! Και για να είμαι ξεκάθαρος: αν βρω πεταμένα κάτω cans, μύτες, γάντια, σακούλες κοντά σε κομμάτι, δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβει σ'αυτό το blog!Κομμάτι σε πάρκινγκ σε μια κάθετη της Παναγούλη.
ΔΙΟΡΘΩΣΗ: το κομμάτι είναι από Terror και LSD
Στο ίδιο παρκινγκ με το προηγούμενο είναι κι αυτό, από ASF, οι οποίοι είναι ομάδα από writers οι οποίοι πλέον βάφουν όλοι μαζί κι έχουν βγάλει μερικά από τα καλύτερα κομμάτια των τελευταίων μηνών.
Είναι σε ένα σπίτι στην Ηρώων, στο ύψος περίπου της Παναγούλη. Δεν είναι φοβερό κομμάτι, αλλα αυτό που γράφουν δίπλα δείχνει πολύ θράσσος και όρεξη για δουλειά. Μέχρι στιγμής έχουν κάνει σίγουρα στη Νομαρχία και το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην Κεντρική.
ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Το κομμάτι είναι από τον KNR (konkar από jsb)
Edom στην γέφυρα στο Αλκαζάρ, ο οποίος γίνεται όλο και καλύτερος.

FIOG στο Φρούριο νομίζω. ΔΙΟΡΘΩΣΗ: το κομμάτι είναι στην γέφυρα Αλκαζάρ

Επίσης Edom στην γέφυρα Αλκαζάρ, απέναντι από το προηγούμενο, γίνανε τον ίδιο περίπου καιρό, το καλοκαίρι.
Larna λίγο πιο δίπλα, πολύ δυνατό κομμάτι με λίγα σχετικά χρώματα αλλά έντονα και άψογη διαχείριση τους, απόδειξη πως δεν χρειάζεσαι πολλά cans, αλλά πολύ ταλέντο και όρεξη.




Συνεργασία στο μεγάλο σπιτάκι στο Αλκαζάρ, από ARFS, Edom και άλλους που δεν μπορώ να διακρίνω τα tags τους, ας μου γράψει κάποιος ένα σχόλιο όποιος ξέρει. ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Τελικά πρόκειται για τους Gospel, Edom και ARFS
Από τα λίγα καλά στην Κωλέτη, αν και λίγο χαοτικό. Από TDK, ARFS, FEAS και άλλους.
DISA στο φρούριο, από τα αγαπημένα μου τον τελευταίο καιρό, υπάρχει κι ένα παρόμοιο στην Κούμα, ελπίζω να το προλάβω. Πολύ καλό character!
ASF και Real νομίζω, επίσης στο Φρούριο σε πρόσοψη μαγαζιού. Αρκετά μεγάλο, λίγα χρώματα αλλά εντυπωσιακό!

DISA κάτω από την νέα σκάλα στην γέφυρα Αλκαζάρ, πάρα πολύ καλό!

και πάλι DISA στο μικρό σπιτάκι στην αρχή του πάρκου Αλκαζάρ. Υπέροχο character, πολλά κιλά ταλέντο, ελπίζω να δούμε κι άλλα!

TDK και ARFS στο μεγάλο σπιτάκι, στα γνωστά τους character σε anime style, πολλά χρώματα και μεγάλο μέγεθος. Τους πάνε πολύ τα anime characters, ελπίζω να τα συνεχίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: