Tags και tagspot

Κάποιες γωνιές της σύγχρονης πόλης φαίνονται να ειναι αγαπητές σε πολλούς writers και graffiti artists και τις "τιμάνε" με πολλά tags, υπογραφές δλδ με το ψευδώνυμο (nickname) τους με μια στυλιζαρισμένη γραφή με μια ιδιαίτερη γραμματοσειρά.
Αυτα τα tags, γράφονται συνήθως με μαρκαδόρους ή σπρέυ ενός συνήθως χρώματος και άλλοτε ειναι ευανάγνωστα κι άλλοτε πιο δύσκολα να διαβαστούν, ανάλογα με το ταλέντο, την γραμματοσειρά ή την ταχύτητα με την οποία γράφονται αφού συνήθως ειναι "παράνομο" κάτι τέτοιο. Μερικές φορές τα tags περιλαμβάνουν, εκτός απο το όνομα - nickname, και το όνομα της "ομάδας" (crew) στην οποία ανήκει ο γράφων ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο όπως οι τρεις τελείες, φουσκάλες (bubbles), γραμμές, χαρακτηριστικά σχέδια του καλλιτέχνη ή της ομάδας ή τις περίφημες κορώνες (crown) που υποδηλώνουν το ανώτερο ποιοτικά επίπεδο του γράφοντα.
Τα tags, άλλες φορές γράφονται μόνα τους σε έναν τοίχο κι άλλοτε ως υπογραφές σε ένα τελειωμένο graffiti αφού αποτελούν σήμα κατατεθέν του κάθε καλλιτέχνη και ειναι μοναδικό για τον κάθε ένα. Αποτελούν χαρακτηριστικό του κάθε καλλιτέχνη και συνήθως παραμένει ίδιο προκειμένου να είναι αναγνωρίσιμο, ωστόσο συχνά βλέπουμε μια εξέλιξη χωρίς όμως σημαντικές διαφορές.
Στην Λάρισα δεν χρειάζεται να ψάξουμε σχεδόν καθόλου για να δούμε tags. Σχεδόν παντού, σε κάθε δρόμο βλέπουμε tags πολλών και διάφορων λαρισαίων. Κενοί τοίχοι γίνονται ο κενός καμβάς για να γραφτούν πολλά και διάφορα tags σε ποικιλία μεγεθών, χρωμάτων και γραμματοσειρών. Η δημιουργικότητα και η φαντασία των writers ειναι ανεξάντλητη και εκτονώνεται οπουδήποτε βρίσκεται κατάλληλη επιφάνεια, άλλοτε με bomb διάθεση κι άλλοτε όχι, με αποτέλεσμα η Λάρισα να έχει γίνει μια απο τις πιο βαμμένες πόλεις, με tags και graffiti's.
(συνεχίζεται)
άρθρο του Stoxasths

Δεν υπάρχουν σχόλια: